De mooie initiatieven in ons land! 

Wij willen ruimte geven voor mooie geluiden. In Nederland zijn er genoeg mensen die zich inzetten voor een mooiere wereld.  Op deze pagina willen wij ze promoten. Ken jij een change maker of ben jij een change maker! Laat het ons weten.

Crowdfunding

Update! 

De actie is afgelopen! Milan heeft zijn hond!!!!

Dank aan iedereen die heeft meegeholpen.

 

Dit is voor Milan, een 11 jarige jongen. Met oa een angststoornis en autisme. Hij gaat al ruim 2 jaar niet meer naar school, begrijpt de wereld niet meer en ziet dat de wereld hem niet begrijpt.  Milan ervaart zijn leven als negatief en is achterdochtig naar vreemde mensen. De oplossing is volgens de behandelaars een speciaal getrainde hond. Bij andere kinderen met soortgelijke klachten zijn er heel snel positieve resultaten met een hulphond.

Dit kost 19duizend euro. De ouders kunnen wel iets betalen maar lang niet alles, de gemeente werkt vooralsnog niet mee, daarom is er een Crowdfunding voor hem gestart. Met een autisme-hond kan Milan zijn leven terug krijgen...... wie doet ermee? Elke euro helpt...

De Willem Hooft Foundation

De willem Hooft foundation maakt sit-kitesurfen en andere watersporten toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking.

 

 

 

 

Hét positieve social media platform!

Stichting Carlosmomentjes zet zich in om met kleine gebaren een groot verschil te maken. Onze basisgedachte is: iedereen kan het verschil maken. Simpel en op je eigen manier. Want we willen allemaal wel iets goeds doen, maar vaak weten we niet goed wat. Stichting Carlosmomentjes laat zien hoe belangrijk kleine gebaren zijn en hoe ook jij met een glimlach iets moois kan doen. Samen maken we het verschil!

Vanuit onze visie worden alle Nederlanders – ‘oud’ en ‘nieuw’ – opgeroepen zich in te spannen voor een levenskrachtige samenleving, waarin iedereen zich thuis kan voelen.

Wat krijg je als een agent en een ouwe boef besluiten dat re-integratie beter, duurzamer en vooral leuker kan? Dan krijg je Heilige Boontjes en wel het soort waarvan je straffe bakkies troost kan zetten.

Stichting No Guts No Glory maakt bijzondere
belevenissen en wensen mogelijk voor mensen
met kanker en hun mantelzorgers. Omdat we geloven in de
kracht van muziek, hebben veel activiteiten een muzikaalkarakter.

Wist u…

  • Dat er kinderen zijn die al in geen jaren hun
    verjaardag hebben kunnen vieren?
  • Dat er kinderen zijn die niet elke avond warm
    eten krijgen?
  • Dat er kinderen zijn die altijd in oude kleren of afdankertjes van andere lopen?
  • Dat er kinderen zijn die vrijwel nooit een leuk cadeautje krijgen?
  • Wist u dat er kinderen zijn die hierdoor bijna dagelijks worden gepest op school en in de buurt.
  • Wist u dat deze kinderen gewoon in Nederland wonen !!?

Voor al deze kinderen is de stichting opgericht, een stichting die zich inzet tegen de maatschappelijke gevolgen van kinderarmoede in Nederland.

De Harde Leerschool stoomt deelnemers klaar voor werk of een opleiding. Tijdens onze re-integratieprogramma’s bieden wij (jong)volwassenen vanaf 18 jaar met een afstand tot de arbeidsmarkt door middel van rugby een nieuwe kans om deel te nemen aan de maatschappij. Er wordt gestuurd op kernwaarden (respect, samenwerken, plezier, discipline, passie, integriteit en solidariteit), zelfredzaamheid en het zelfvertrouwen van de deelnemers. Mede hierdoor wordt de kans op werk aanzienlijk vergroot.

Ik heb het geluk dat mijn wieg in Nederland stond. Op latere leeftijd ben ik steeds meer gaan inzien dat ik enorm veel kansen tot mijn beschikking heb.

Kansen, die mensen in het geboortedorp van mijn voorouders niet altijd hebben. Hier wil ik iets aan gaan doen en daarom ben ik mijn morele kompas gaan volgen.

Met Stichting MoralCompasNL wil ik iets terugdoen; kansen creëren voor de mensen uit het geboortedorp van mijn voorouders.

MaatschapWij is hét inspiratieplatform voor een socialer, vitaler en duurzamer Nederland. We zetten denkers en doeners in de spotlights, om heel Nederland te laten zien dat je nooit te klein bent om impact te maken. Dat het wél kan. En dat het al gebeurt. Dat er genoeg positieve verhalen te vertellen zijn, die een heel ander licht werpen op onze maatschappij en hoe we haar kunnen inrichten. De keus is wel degelijk aan ons. Samen maken we Nederland elke dag een stukje duurzamer, vitaler en socialer. Samen lukt het.

In Between Café is een maandelijks event voor werk- en opdrachtzoekenden die op zoek zijn naar (betaald) werk en/of projecten. Bij elke bijeenkomst worden een of meerdere korte workshops gegeven. De workshops hebben tot doel om de bezoekers te inspireren en te informeren. We stimuleren dat onze bezoekers elkaar ondersteunen en actief gebruik maken van elkaars kennis en ervaring. De workshops die gegeven worden zijn daarin een katalysator.


JobOn is de landelijke community voor werkzoekenden. Dankzij de inzet van zo’n 500 vrijwilligers inspireren we jaarlijks duizenden werkzoekenden in hun zoektocht naar werk. Met workshops, webinars en wandelingen bieden we inspiratie. Sluit aan!

De visie van Sterk voor Dieren is om daar waar mogelijk hulp te bieden aan huisdieren van eigenaren waarvan het welzijn, de gezondheid en/of veiligheid in het geding is.

De stichting is van mening dat huisdieren op geen enkele wijze de dupe moeten en hoeven zijn van eventuele leed van en door de eigenaren.

De stichting richt zich hoofdzakelijk op huisdieren in Nederland, maar participeert eventueel ook in situaties die zich voordoen in het buitenland.

Jongeren/jongvolwassenen op weg helpen om hun leven een stuk aangenamer te maken? YALC Helpt!.
Met goede begeleiding en het gezamenlijk zoeken naar oplossingen kom je tenslotte een stuk verder. Dus waar kan ik jou bij ondersteunen?
Samen staan we sterk(er)!